1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

BRAC GERMANBrac german
 • Prietenie cu alte animale
  stea1 stea2
 • Prietenie cu strainii
  stea1 stea2 stea3
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Dresaj
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Ingrijire
  stea1 stea2
 • Paza
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
Standard rasa
Nume Brac german
Cod rasa Grupa 7, numarul 119
Porecla GSP
Tara de origine Germania
Greutate 25-40 kg
Inaltime 56-62 centimetri
Blana Scurta
Culoare Maro inchis, negru, cu pete
Capacitate la nastere 6-8 pui
Speranta de viata 12-14 ani

Origine si istoric

Exista putina documentare in ceea ce priveste originile rasei brac german, cert este ca din anii 1880 pana in 1900, crescatorii germani au rafinat foarte mult aceasta rasa, facand-o mai inteligenta, mai rafinata, avand o pozitie mai buna, stil si un miros mai dezvoltat. 

Descriere fizica

Bracul german este un caine de vanatoare echilibrat, cu un bot lung, expresiv, ochi migdalati si urechile lasate. Balana sa este scurta si densa ce are o singura culoare sau are pete. Coada sa este taiata in proportie de 60%. Poate atinge o inaltime de 56-62 centimetri si greutatea de 20-30 kilograme. Structura oaselor este foarte importanta. Cainii brac german cu oase prea grele sau prea usoare sunt descalificati. Blana poate fi intr-o singura culoare maro inchis sau negru, fie sa aiba un model cu pete si stropi.

brac-german-cu-pete-maronii-caini-de-vanatoare

 

Comportament si personalitate

Cainele brac german este un animal de companie iubitor, fiind un asistent foarte concentrat. Iubeste sa fie langa oameni, este excelent cu copiii insa joaca dintre ei trebuie supravegheata. Este excelent caine de paza si va latra atunci cand un strain se apropie de casa. Latratul sau nu este agresiv, ci este o simpla alerta. Pentru o familie foarte activa, cainele brac german este ideal.

Anxietatea de separare este comuna la rasa brac german, o rasa orientata catre oameni. Se ataseaza puternic de oameni si devine chiar deprimat daca este lasat singur in casa. Exprima aceasta stare prin ros, sapat si latrat excesiv. Asigurandu-i suficienta miscare, va reusi sa depaseasca anxietatea, insa este mult mai potrivit pentru familiile in care exista un membru acasa sau pentru cei care lucreaza putin.

Bracul german este o rasa in care poti avea incredere, insa nu si atunci cand este in preajma pisicilor si cainilor mai mici. Va dori sa-i prinda la un moment dat, chiar si atunci cand creste impreuna cu acestia. Masculii intotdeauna vor arata agresivitate fata de alti masculi.

caini-brac-german-iubitor

 

Ingrijire si hrana

O ora sau doua de miscare intensa este minimum de care are nevoie acest caine energic. Experimenteaza o copilarie prelungita si un caine matur brac german este la fel de zgomotos si energic ca un pui.

Cainele brac german are nevoie de putina ingrijire. Naparleste mult  si poate fi periat o data pe saptamana. Spalarea se face doar atunci cand este necesar, iar o spalare frecventa poate indeparta stratul natural de ulei ce protejeaza blana. Unui brac german activ i se vor scurta unchiile in mod natural, insa daca le auzi cand calca pe podea, inseamna ca este cazul sa le tai. Verificarea saptamanala a urechilor este obligatorie pentru a preveni orice infectie, iritatie. Curatarea lor se face cu o solutie prescrisa de medicul veterinar si in plus, se periaza dantura saptamanal.

Hranirea cainelui brac german se face de doua ori pe zi, cu o hrana uscata de cea mai buna calitate. 

brac-german-alergand-hrana-si-igiena

 

Sanatate si puncte vulnerabile

Media de viata a cainelui brac german este de 12-14 ani. Aceasta rasa este vulnerabila la cateva afectiuni printre care: torsiune (dilatatie) gastrica, diabet insipid, ruptura de ligament cranial, epilepsie, probleme ale ochilor, dermatita lupus, tumori, boala von Willebrand si inversarea cromozomilor XX.

Conditii de viata

Un apartament mic si statul pe canapea nu sunt tocmai potrivite pentru cainele brac german care dezvolta rapid anxietatea si distructivitatea.

Vanatul este activitatea preferata a cainelui brac german  si poate petrece o zi intreaga urmarind si aducand prada. Vanatorii ii valorifica pentru aceste instincte innascute si au nevoie de putin dresaj cand este vorba de vanatoare. Cand este scos afara, e important sa fie tinut in lesa sau intr-o curte imprejmuita pentru ca va avea tendinta de a prinde pasari, pisici sau animale mai mici. Gardul curtii ar trebui sa aiba cel putin 1.8 metri inaltime si sa fie bine imprejmuit pentru ca bracul german are tendinta de a sapa pe sub gard.  

brac-german-cu-alb-apartament

 

Dresaj

Cainele brac german poate fi dificil de dresat. Intelege usor comenzile atunci cand se afla la vanatoare, insa in casa este cu totul alta problema. Este distrat de orice stimul vizual, auditiv, olfactiv si daca prinde ceva interesant va fi imposibil sa il mai faci sa se concentreze la lectia de dresaj. Dresajul cainelui brac german ar trebui sa inceapa devreme, cu sedinte scurte. Atitudinea pozitiva, blanda dar consistenta este secretul dresajului la bracul german

Utilitate

Chiar si in ziua de astazi, cainele brac german este folosit la vanatoarea de fazani, prepelite, cocosi de munte, potarnichii, rate salbatice, iepuri si oposumi. Blana sa impermeabila il ajuta sa lucreze pe terenurile accidentate si chiar in apa rece. Vanatorii spun : „Daca un brac german nu gaseste nimic, inseamna ca nu este nimic acolo”.

Brac german de vanzare

Astazi, 23 noiembrie 2012, un pui de brac german are pretul de 800-1500 lei, adica 200-300 Euro, insa pretul variza in functie de crescator. 

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • caini/A-elemente-produse-haine.gif
 • caini/A-elemente-produsei-zgarda.gif
 • caini/A-elemente-produsei-jucarie.gif
 • caini/A-elemente-produsei-mancare.gif
 • caini/A-elemente-produsei-casa.gif
 • caini/A-elemente-produsei-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra