1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90
vezi spatii publicitare

GROENENDAELGroenendael
 • Afectiune
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Prietenie cu copiii
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Dresaj
  stea1 stea2
 • Ingrijire
  stea1 stea2 stea3 stea4
 • Paza
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
 • Inteligenta
  stea1 stea2 stea3 stea4 stea5
Standard rasa
Nume Groenendael
Tara de origine Belgia
Greutate 27-35 kilograme
Inaltime 61-66 centimetri
Blana Stralucitoare
Culoare Neagra
Speranta de viata 13-14 ani

Elegantul caine Groenendael este unul dintre cei mai frumosi ciobanesti originari din Belgia. Cu personalitate sa protectoare, inteligenta stralucitoare si agerimea profunda, cainele din rasa Groenendael este ideal pentru orice familie activa si iubitoare de animale. 

Origine si istoric

Catre sfarsitul secolului XIX, crescatorii de caini din Belgia au devenit din ce in ce mai interesati de creearea unei rase pure, din propria tara. Astfel, in anul 1891, s-a stabilit ca in Belgia se gasesc patru rase de caini ciobanesti, asemanatori ca infatisare. Ca urmare, in anul 1910, a aparut si rasa Groenendael, care poarta numele celui care a dezvoltat-o.

Imediat, cainii ciobanesti din Belgia au fost folositi in serviciile de politie din Paris si New York, iar in perioada Primului Razboi Mondial, cainii din rasa Groenendael erau mesageri si salvatori. La sfarsitul razboiului, cainii din aceasta rasa au devenit animalele de companie ideale pentru orice familie.  

caini-groenendael-animal-de-companie

 

Descriere fizica

Cainele din rasa Groenendael impresioneaza prin statura sa eleganta, blana frumoasa si stralucitoare si statura atletica, puternica si impunatoare. Blana unui caine Groenendael veritabil trebuie sa fie intotdeauna neagra. Sunt permise petele mici de culoare alba pe piept.

Este un caine musculos, cu un corp bine proportionat. La maturitatate, cainele atinge o inaltime de 61-66 centimetri si o greutate de 27-35 kilograme. 

Comportament si personalitate

Sensibil, inteligent, activ si protector, cainele din rasa Groenendael este ideal pentru un proprietar cu experienta si care ii poate oferi conditiile necesare de viata. Deoarece are instincte foarte puternice si este obisnuit cu viata la stana, acest caine are nevoie de mult spatiu de desfasurare, multa miscare si activitati solicitante.

In plus, persoanele care isi doresc un astfel de caine trebuie sa fie la randul lor foarte active, astfel incat sa ii implice pe acesti caini in cat mai multe multe activitati in aer liber. Numai in astfel de situatii, cainele din rasa Groenendael va accepta traiul la apartament.

Daca nu are parte de miscare si implicare in diverse activitati, cainele din rasa Groenendael devine distructiv in incercarea de a gasi ceva interesant de realizat.

Acest caine ciobanesc belgian este si un animal de paza foarte vigilent, care va urmari orice miscare si o va raporta stapanilor. Daca nu este dresat de la varste fragede, cainele din rasa Groenendael devine foarte autoritar si cu un simt al proprietatii foarte ridicat.

Dresati de mici, cainii din rasa Groenendael devin animalele de companie ideale, foarte afectuoase si dedicate familiei. In plus, iubeste copiii, pe care ii supravegheaza si protejeaza. 

rasa-groenendael-animal-de-companie

 

Ingrijire si hrana

Blana frumoasa a cainelui din rasa Groenendael necesita o ingrijire speciala. Deoarece este un caine activ, caruia ii place foarte mult sa alerge si sa stea in aer liber, blana se va murdari rapid. Cainele Groenendael naparleste de doua ori pe an, perioade in care are nevoie de o periere mai intensa. In plus, este bine sa fie spalat odata la 2-3 luni.

Este de asemenea indicat ca blana dintre gheare sa fie tunsa frecvent. Persoanele care detin caini din rasa Groenendael nu trebuie sa uite nici de ingrijirea ghearelor, urechilor si dintilor.

In ceea ce priveste hrana, este bine sa nu se exagereze, deoarece acest caine are tendinta sa devina obez si lenes. Doua mese pe zi, cu hrana de calitate, sunt suficente pentru ca Groenendael sa se dezvolte frumos. 

Sanatate si puncte vulnerabile

Cainele Groenendael este o rasa pura, care nu sufera de boli genetice si care este in general un animal sanatos si rezistent. Totusi, ca majoritatea cainilor este predispus la probleme ale ochilor, alergii, epilepsie si displazii ale soldurilor si umerilor. Speranta de viata la cainii din rasa Groenendael este de 13-14 ani. 

Conditii de viata

Cainele din rasa Groenendael este prin definitie un caine activ, care se impaca bine cu traiul la curte. Se va dezvolta insa bine si in apartament, cu conditia sa aiba parte de multa miscare in fiecare zi.

Este ideal pentru persoanele care traiesc in climate mai reci, la deal si munte. Poate dormi si afara, insa prefera sa fie mai aproape de oameni. 

caine-groenendael-curte

 

Dresaj

Foarte inteligent si activ, cainele din rasa Groenendael va raspunde favorabil la comenzile de dresaj. Este insa recomandat ca dresajul sa inceapa cat mai devreme, de preferat din prima zi in care este adus intr-o casa noua. 

 • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
 • caini/A-elemente-produse-haine.gif
 • caini/A-elemente-produsei-zgarda.gif
 • caini/A-elemente-produsei-jucarie.gif
 • caini/A-elemente-produsei-mancare.gif
 • caini/A-elemente-produsei-casa.gif
 • caini/A-elemente-produsei-medicamente.gif
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra