1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Legatura dintre caini si tinerete. Exista?

data: 27.07.2012   |   vizualizari: 8493 vizualizari

Cercetatorii au descoperit recent ca sanatatea și bunastarea este strans legata de compania unui caine.

Cainele ne pastreaza tineri A avea un caine implica creșterea nivelului de activitate și dispoziție, asigurand o mulțime de beneficii sanatații. Pe langa starea de bine, cei care au un caine arata și semne de tinerețe. A avea un caine ne ajuta cumva sa gasim Izvorul Tinereții? Vezi cele cinci modalitați prin care un caine ne face sa ne simțim mai tineri.

Cainii ne țin activi fizic. Activitatea fizica la orice varsta ajuta la menținerea unei greutați normale a corpului, menține nivelul de energie ridicat, reduce riscul de boli ale inimii, cardio-vasculare, regleaza tensiunea și anxietatea. Cine are un caine și face in mod regulat mișcare alaturi de animalul de companie, se simte mai tanar și plin de energie.

Cainii ii fac pe oameni sa zambeasca. Vechiul clișeu ca rasul e cel mai bun medicament are o baza științifica foarte solida. Cercetatorii de la Universitatea Ohio au aratat ca rasul și zambetul imbunatațesc calitatea vieții unei persoane prin eliberarea energiilor negative și tensiunii. Cei care au un caine rad și zambesc frecvent cu cel mai bun prieten al lor, cainele. E greu sa nu zambești cand vezi un caine vesel care da din coada. Care e cea mai buna metoda de a reveni la zilele cand nu aveai nicio grija decat zambind și razand?

Cainii iși ajuta stapanii sa se relaxeze. Cercetatorii au agreat ca relaxarea este un efect constant asupra celor care au un caine, dincolo de celelalte lucruri pe care un caine le poate oferi. Relaxarea se obține prin simpla atingere și mangaiere a cainelui. Relaxarea ajuta oamenii sa se odihneasca mintal și fizic. O minte și un corp odihnite te ajuta sa te simți mai tanar și mai pregatit pentru o noua zi plina de provocari.

Cainii ii țin pe stapani activi social. Singuratatea și izolarea vin, cateodata, impreuna cu varsta. Cainii iși țin stapanii la distanța de depresie și singuratate. Cei care au un caine sunt mereu in compania cuiva și e mult mai ușor sa te aventurezi prin vecinatați și sa incepi o conversație cu o persoana in timp ce iți plimbi cainele. Ca multe alte activitați pe care le faci cu cainele, activitațile sociale reduc stresul și de multe ori ofera o senzație de comunitate și pace a minții, ce ajuta oamenii sa se simta tineri, siguri pe ei și mai conectați cu lumea din jurul lor.

Cainii ofera stapanilor un nou scop al vieții. Pe masura ce o persoana inainteaza in varsta, scopul vieții tinde sa scada. Copii cresc și pleaca sau pur și simplu necesita mai puțina ingrijire și timp. A pierde scopul in viața este dificil și deprimant pentru un om. Un animal de companie  ajuta persoanele mai puțin active sa iși regaseasca scopul, ajuta la creșterea nivelului de energie, atenției asupra ingrijirii personale și starii de bine asociate cu tinerețea. 

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra